13 September toneelstuk over de toeslagen affaire

Beste Mensen,

13 September organiseert Beheer Seinpost Slinge in samenwerking met het Rotterdams Wijktheater een toneelstuk n.a.v. het slachtoffers toeslagen schandaal. vanaf aanstaande woensdag 24 mei kunt u zich opgeven via deze link! Als u hier bij wilt zijn raden wij u aan snel te reageren want de belangstelling is zeer groot.

Opgeven kan via deze link.

Wat was de toeslagenaffaire ook alweer?
Zeker 30.000 ouders zijn tussen 2013 en 2019 door de Belastingdienst aangemerkt als fraudeurs, omdat zij zouden sjoemelen met de kinderopvangtoeslag. Zij kregen ineens geen toeslag meer, en nog erger: ze moesten alle ontvangen toeslagen terugbetalen.
Binnen de Belastingdienst waren al verschillende signalen dat de fraudeverdenkingen niet klopten, maar pas na onthullingen in de media in 2018 kwam de zaak echt aan het rollen. Het kwaad was toen in veel gezinnen al geschied. “Gezinnen zijn van de één op de andere dag in diepe schulden en grote financiële stress beland. Ruim 100.000 kinderen zijn door de staat tot armoede gebombardeerd en hun toekomst is ontnomen”, zeggen de initiatiefnemers van de mars.
Volgens rapporten heeft de Belastingdienst zich schuldig gemaakt aan vooringenomenheid en discriminatie. Ook politieke leiders viel veel te verwijten. Daarom trad Lodewijk Asscher eerder af als lijsttrekker van de PvdA vanwege zijn rol in de affaire en viel het doek voor het kabinet, dat nog altijd demissionair is.